Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبکه خبر»
2024-05-01@21:06:36 GMT

بازی تکراری خودروسازان

تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۱۹۱۶۰۴۱۲

ثبت نام خرید قسطی خودرو از سایت «ایران خودرو» در حالی از ساعت 10 صبح امروز(چهارشنبه) آغاز شد که مراجعه کنندگان در همان دقایق اولیه ورود، با عبارت «ظرفیت تکمیل شد» مواجه شده و تلاش آنها برای خرید ناکام ماند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، به نقل از ایرنا نابسامانی بازار خودرو در هفته های اخیر موضوع تازه ای نیست؛ معضلی که نمایشگاه داران مسئولیت آن را به گردن خودروسازان انداخته و می گویند مدتهاست که خودروسازان بزرگ، محصولی به بازار عرضه نمی کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 در سوی دیگر ماجرا، خودروسازان قرار دارند؛ هرچند آنها در هفته های اخیر ماجرای «احتکار خودرو» و یا « نفروختن به امید گران شدن» را کتمان و انکار کردند و رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز به ایرنا گفت که خودرو تولیدی «غیرقابل احتکار» است و تاکنون گزارشی در این زمینه به کمیسیون نرسیده است؛ اما به محض اعلام قیمت های جدید از سوی شورای رقابت، سایپا و ایران خودرو به بهانه عید سعید فطر، پیش فروش خودرو را با قیمت های جدید کلید زدند.
 در تازه ترین اقدام، ایران خودرو عصر دیروز اعلام کرد سایت فروش این شرکت از ساعت 10 صبح امروز باز می شود و برای جلوگیری از دلالی و واسطه گری، افرادی که در 6 ماه گذشته از این شرکت خرید داشته باشند، امکان ثبت نام نخواهند داشت. با این حال، مشاهده خبرنگار ایرنا نشان می دهد که سایت ایران خودرو دقایقی پیش از رسیدن به ساعت 10 صبح، از دسترس عامه مردم خارج شد و این قطعی تا چند دقیقه پس از ساعت 10 نیز ادامه یافت. مساله تعجب برانگیز که در گذشته نیز چند بار تکرار شده؛ دسترسی مردم به سایت فروش، 10 دقیقه بعد از ساعت 10 و مواجه شدن با عبارت «ظرفیت تکمیل شد»، بود. امروز ایران خودرو در فهرست محصولات خود، خانواده رنو، رنو ساندرو و گراند سوزوکی را حذف کرده و بقیه محصولات عرضه شده شامل خانواده پژو، رانا، سمند، دنا و وانت به همراه دو خودروی چینی دانگ فنگ و هایما بودند؛ نکته قابل تامل اینکه خودروها به صورت پیش فروش عرضه می شدند و نزدیکترین موعد تحویل آنها آبان 97 یعنی پنج ماه دیگر بود. با این وجود در ساعت 10 و 10 دقیقه صبح که امکان دسترسی به سایت فراهم شد، تنها پیش فروش دو خودروی «هایما» برای تحویل در خرداد و تیرماه سال آینده و « وانت آریسان» برای مردم عادی باقی ماند. در واقع این بار نیز فرصت برای خریداران واقعی خودرو فراهم نشد تا بار دیگر زمزمه ها و حرف های درگوشی مبنی بر اینکه «نمایندگی ها و کارکنان این شرکت پیش از عموم مردم با دسترسی ویژه به سایت، محصولات را پیش خرید می کنند» را قوت بخشید. اکنون پرسش این است که با مصوبه شورای رقابت برای افزایش 7.18 درصدی قیمت محصولات ایران خودرو که زیر 45 میلیون تومان قیمت دارند و این خودروساز به مقصود خود در افزایش بهای خود رسیده، چرا همچنان فاقد ساز و کاری متقن برای دسترسی مصرف کننده واقعی خودرو به خرید محصول است. معلوم نیست چه اتفاقی قرار است در بازار و برای اقتصاد بیفتد که خودروسازان و دولت از آن باخبرند و مردم بی خبر؟ وگرنه با اینکه بودجه و قدرت خرید مردم طی ده سال اخیر رشد منفی داشته است و بخش عظیمی از قشر متوسط جامعه به فقرا پیوسته اند این تورم و گرانی ها بسیار عجیب است.
 

منبع: شبکه خبر

کلیدواژه: اقتصاد خودروسازان ایران خودرو پیش فروش تورم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبکه خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۱۶۰۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی

ابراهیم شجاعت پژوهشگر و کارشناس صنعت خودروسازی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا گفت: اولین موضوع در رابطه با شرکت‌های دانش‌بنیان در صنعت این است که باید با معیار درستی حقیقت دانش‌بنیانی این شرکت‌ها سنجیده شود. طی چند سال گذشته این مورد که بسیاری از شرکت‌ها برای دریافت تسهیلات ادعای دانش‌بنیانی دارند، اما حقیقت آنها متفاوت است.

وی ادامه داد: این موضوع که آیا این شرکت حقیقتا دانش‌بنیان هست را از روی محصول و نتیجه کار آنها می‌توان فهمید و بهتر است از دسته بندی بر اساس فرآیند تولید صرف‌نظر کنیم. شایان ذکر است که در هر خودرو به طور متوسط بیش از دو هزار قطعه وجود دارد؛ در تولید بسیاری از این قطعات پیچیدگی‌های فنی وجود دارد که به دست دانش‌بنیان‌ها قابل حل است.

شجاعت در ادامه گفت: گستردگی فرصت کار برای دانش‌بنیان‌ها در صنعت قطعه سازی خودرو از روش‌های فنی تولید خود قطعه تا ساخت مواد اولیه و حتی ماشین‌آلات مورد نیاز برای تولید قطعه است. همچنین لازم به ذکر است که خودروسازان نیز با کمی همت مضاعف می‌توانند حلقه‌های تولید تجاری خود را به دانش‌بنیان‌ها بیشتراز قبل متصل کنند تا شکاف‌های فناورانه تولید پوشش داده شود.

وی تصریح کرد: اتصال گپ‌های فناوری به شرکت‌های دانش‌بنیان با توجه به اینکه معمولا بودجه آنچنانی نیز نیاز ندارد و به نوعی پیش خرید قطعه است، سود مناسبی به همراه دارد و به راحتی ضرایب سود رشد خواهد کرد. به همین جهت خودروسازان می‌توانند این شکاف‌ها را پر کرده و از طریق علاوه بر کسب سود و حل مشکلات تیراژ تولید، ارزبری و مشکلات کیفیت تولید داخل را نیز رفع کنند.

رابطه دانش‌بنیان ها و تولید در چیست؟

این پژوهشگر صنعت خودرو اظهار کرد: شایان ذکر است که شرکت‌های دانش بنیان بهتر است که مستقیما وارد مبحث تولید نشوند چرا که ماهیت و ذات این شرکت‌ها فناور بودن است و پس از به ثمررساندن ابداعی باید به سمت تحقیق و توسعه نوآوری دیگری حرکت کنند. به همین جهت بهتر است که تولید به مجری دیگری سپرده شود. در سالیان اخیر یک شرکت خودروسازی داخلی دوبار اقدام به انجام این کار کرده است، اما به نظر می‌رسید که این همکاری دانش‌بنیان‌ها بیشتر به جهت نمایش بوده است.

تحولات سال جاری در صنعت خودرو

شجاعت تصریح کرد: به نظر می‌رسد که در فصل بهار خودروسازان برای افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو‌ها اقدام کنند. همچنین با توجه به ارتباط مستقیم خودرو‌های مونتاژی و قیمت ارز به نظر می‌رسد که با توجه به عدم تغییر قیمت ارز نیمایی در این نوع خودرو شاهد تغییر قیمت چندانی نباشیم. همچنین به نظر می‌رسد که خودرو‌های چینی امسال سهم بیشتری از بازار خودرو را به خود اختصاص خواهند داد.

وی گفت: در بحث خودرو‌های وارداتی نیز به نظر می‌رسد که حجم واردات خودرو‌های برقی به رقم قابل توجه ۵۰ هزار دستگاه خواهد رسید که اکثرا در اختیار ناوگان تاکسیرانی قرار می‌گیرند. همچنین در خصوص واردات خودروی نو نیز وارداتی در حدود ۲۰ هزار دستگاه پیش بینی می‌شود. شایان ذکر است که در مبحث واردات خودرو‌های دسته دوم به نظر می‌رسد که در سال جاری شاهد تحولی نخواهیم بود و در صورت فشار صرفا به تدوین دستورالعمل‌های آن پرداخته شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ساعت پخش زنده بازی النصر و الخلیج ‌از تلویزیون +شبکه سه و پخش آنلاین
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز چهارشنبه ۱۲‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • قطع سهمیه خودرویی «مادران» و «فرسوده‌ها»؟
  • خودروسازان به ازای هر ۱ میلیون دلار ارز تخصیصی، چه تعداد خودروی نو تولید کردند؟
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز سه‌شنبه ۱۱‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات
  • یک برگ دیگر از ناکارآمدی های دولت سیزدهم/ تولیدات خودروسازان داخلی کجاست؟
  • سعید دقیقی: 100 میلیارد از جیب مردم قزوین برای خرید پرسپولیس رفته است؛ شهرداری برای شمس آذر هزینه کند!
  • بلیط فروشی بازی پرسپولیس و سپاهان آغاز شد + لینک سایت خرید بلیط footballeticket.ir
  • سود مشارکت خودروسازان و دانش‌بنیان‌ها در تولید قطعات خودرویی
  • پخش زنده بازی‌های فوتبال امروز دوشنبه ۱۰‌ اردیبهشت از تلویزیون + سایت آنتن و آپارات